8o

Подяка людям з великим серцем! БО "Іскра" з Бельгії вручили Подяку міського голови

  • 2022.08.30 09:00
    • Соціальна сфера
  • 355
Вже до 30 років наші друзі із Бельгії допомагають Калуській громаді. Зокрема, надають благодійну допомогу у харчуванні дітей пільгових категорій у закладах освіти, та людям, які перебувають у скруті. А з початку війни допомагають медикаментами, продуктами харчування та іншими необхідними речами для наших захисників, які через волонтерів передають на передову.
У місті Ґент Маріо Фама та його дружина Ірен Станс через благодійний фонд «Іскра» організовують збір коштів та необхідних речей, до якого долучаються ще й мешканці Голландії.
У такий складний для нас час подружжя зініціювали харчування до двохсот дітей пільгових категорій м. Калуша. А тепер планують охопити ще й дітей із сіл старостинських округів.
Із Бельгії раз у місяць-півтора мандрує бус підприємців Оксани та Богдана Гушпітів, а дуже часто і самі Ірен та Маріо приїжджають. В Україну знову везуть продукти харчування, засоби першої необхідності. Із сім’ями потребуючих зустрічаються особисто. Вивчають запити і надають допомогу кожному, хто звертається. Цього разу роздали 116 продуктових наборів і калушанам, і людям, які знайшли прихисток у нашій громаді. Також допомогли ліцею №6 з ковдрами для укриття. Постійно підтримують й КЗ «Добродія Калуська».
Щирі слова вдячності нашим друзям за таку підтримку та міцну дружбу!
Інші новини