18o

Міський голова роз’яснив, які служби відповідають за ремонт доріг у Калуській громаді

  • 2024.06.26 17:09
    • Громада
  • 66

Андрій Найда:

- Дороги – питання болюче. Давайте розберемось. Після розміщення вчорашнього допису про проблемну ситуацію зі станом доріг у Калуській громаді – зробив висновок, що, на жаль, багато людей не розуміють, які дороги знаходяться в підпорядкуванні Калуської міської ради, а які – на балансі ДП «Дороги Прикарпаття» і Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області. Важливо знати, що ремонт проїжджих частин, які у віданні цих двох організацій. повинні здійснювати саме вони. Проте нерідко ми намагаємося рятувати ситуацію власними силами, хоча й не повинні цього робити. А тим паче зараз, коли пріоритетний напрямок спрямування коштів – підтримка Захисників, їх родин та сімей полеглих Героїв. 

Благо, сьогодні в Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області повідомили, що впродовж тижня будуть проводитися роботи над ліквідацією вибоїн та інших деформацій дорожнього покриття шляхом укладання гарячого асфальтобетону локальними картами, або пневмоструменевим методом на дорозі Р-84 Бібрка – Калуш – Бурштин. Щиро радий, що в цій ситуації камінь зрушився з місця. 

А для того, щоб ви, дорогі мешканці, розуміли які дороги знаходяться у віданні Служби відновлення та розвитку інфраструктури та ДП «Дороги Прикарпаття» - прикріплюємо слайди, де ця інформація чітко розписана. 

Щодо доріг в самому місті Калуші – всі, окрім доріг на вулицях Окружна, Мостиська та частини на Литвина (Р-84), знаходяться в нашому підпорядкуванні. Щодо стану цих доріг – цьогоріч проводяться лише поточні ремонтні роботи за допомогою мадпатчера та гудронатора, оскільки коштів на капітальне оновлення асфальтного покриття у бюджеті не закладено. І причина цьому очевидна - всі сили спрямовуємо на підтримку ЗСУ. 

 Також треба розуміти, що ми не можемо нести відповідальність за стан доріг на території інших громад (як от наприклад, вчора нам писали про асфальтне покриття у с. Перекоси, яке не входить до Калуської територіальної громади).

До Калуської міської територіальної громади входять 17 населених пунктів: місто Калуш, села Бабин-Зарічний, Боднарів, Вістова, Голинь, Довге-Калуське, Копанки, Кропивник, Мислів, Мостище, Пійло, Ріп'янка, Середній Бабин, Сівка-Калуська, Студінка, Тужилів, Яворівка. Ми, як орган місцевого самоврядування, можемо діяти виключно на території цих населених пунктів, оскільки вони під нашою юрисдикцією. Всі інші громади мають своїх очільників, структурні підрозділи, які несуть відповідальність за стан справ на відповідних територіях.

Інші новини