25o

По котельнях працюємо на випередження - Андрій Найда.

  • 2024.08.28 22:34
    • Громада
    • Освіта
  • 57

У Калуській громаді продовжують реалізовувати проєкти зі встановлення модульних котелень в громаді. Це насамперед запобіжний захід, оскільки знаємо, що через 3 опалювальних періоди Калуська ТЕЦ припинить подачу тепла на місто. А обов’язок міської ради – забезпечення теплом бюджетні заклади.

У ході ранкового об’їзду міський голова Андрій разом з керівником УБРІ Юрієм Токаруком відвідали ЗДО «Росинка», оскільки саме там вже розпочалися роботи над реалізацією проєкту модульної котельні. Наразі виконуються земляні роботи, зокрема фундаментні. У перспективі – там буде газова котельня потужністю 450 кВт.

"Сподіваємося, що впродовж цього тижня земляні роботи будуть закінчені, тим паче, що й модуль котельні вже майже готовий. Паралельно до цієї локації буде прокладатися й газопровід, адже далі плануємо встановлювати модульну котельню й на території ліцею №2. Важливо зазначити, що встановлення котельні біля «Росинки» фінансується коштом місцевого бюджету. Проте ми працюємо над залученням кредитних коштів, щоб ці роботи продовжувалися й біля інших бюджетних установ.

Для встановлення наступних котелень потрібна велика сума, орієнтовно більше 100 млн грн. Звичайно, що станом на зараз в нашому бюджеті такої суми немає. Але впродовж 3 років ми б змогли виплачувати кредит.

І, щоб не зволікати із встановленням цих альтернативних джерел опалення – розглядаємо варіант кредитування, адже розуміємо, що зараз робота на випередження – значно ліпший варіант, аніж боротися з негативними наслідками", - зазначив Андрій Найда.

Інші новини