17o

Відбулося громадське обговорення змін до генерального плану с. Мостище

  • 2024.07.04 08:12
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 39

3 липня, у Народному домі с. Мостище відбулося громадське обговорення містобудівної документації: «Внесення змін до Генерального плану с. Мостище Калуського району Івано-Франківської області».

Нагадаємо, напередодні протягом місяця (а саме – до 29 червня включно) тривала процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості з цього приводу.

 Кожен охочий міг ознайомитись із проєктом містобудівної документації на офіційному сайті міської ради в розділі «Новини».

Громадське обговорення відбулося за участю заступника міського голови Богдана Білецького, заступниці начальника управління архітектури та містобудування Калуської міської ради Людмили Семеняк, старости Мостищенського старостинського округу Василя Булавинця, мешканців села. Містобудівну документацію презентувала представниця ТОВ «КОМПАНІЯ ГЕОНІКС» - фірми-розробника змін до Генерального плану Ірина Друзенко.

Зміна до генерального плану є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови, територій, що особливо охороняються, зон різної містобудівної цінності та розвиток інженерно-транспортної інфраструктури.

Загалом же зміна до генерального плану виконується для визначення принципових рішень розвитку, планування, забудови та іншого використання території с. Мостище і пов’язана з необхідністю врахування державних, громадських та приватних інтересів.

Усі пропозиції та зауваження громадськості, висловлені в ході обговорень, будуть враховані/не враховані під час подальшого розгляду питання відповідно до чинного законодавства.

Інші новини