21o

«ПЛІЧ-О-ПЛІЧ»-ОРІЄНТУВАННЯ. КОМАНДА КАЛУСЬКОГО ЛІЦЕЮ №6 ПЕРЕМОГЛА У РАЙОННОМУ ЕТАПІ

  • 2024.04.25 18:20
    • Спорт
  • 71

Калуська громада приймає ІІІ-й, районний, етап Всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» зі спортивного орієнтування.

До участі долучені шість команд із закладів освіти Новицької, Вигодської, Долинської, Спасівської, Рожнятівської і Калуської територіальних громад. Разом зі своїми вчителями фізкультури вони активно готувалися, щоб показати свої спортивні навики, відмінну фізичну форму і сильний командний дух.

У вітальному слові міський голова Калуша Андрій Найда підкреслив, що спортивне орієнтування — це змагання сильних і кмітливих. А амбасадор змагань, один із орієнтувальників-першопрохідців на Прикарпатті, Ярослав Гудзоватий згадував, що із картою бігав і херсонськими пісками, і карпатськими і кримськими горами. На відкритті також присутні заступник голови Калуської РВА Іван Шикеринець, в.о. начальника управління соціально-економічного розвитку територій  Калуської РВА Оксана Савчук, начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян. Головний суддя змагань – начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер.

Державний прапор виніс переможець Чемпіонату України зі спортивного орієнтування Михайло Єнкало.

Кожна команда складалася із шести дівчат і шести хлопців. Вони мали на швидкість і точність подолати дистанцію у міському парку культури і відпочинку ім. І. Франка. За організацію змагань відповідали професіонали: група тренерів відділення спортивного орієнтування Калуської ДЮСШ і  активістів спортивного клубу «Азимут» на чолі з майстром спорту України зі спортивного орієнтування Миколою Якимечком.

За результатами змагань,  перемогу здобула команда Калуського ліцею №6. Друге місце – у Рожнятівського ліцею. Третє — у Долинського ліцею «Європейський».

Переможці і призери отримали кубок і медалі відповідних рівнів. А переможці — ще і право представляти свій освітній заклад, громаду, район на наступному, обласному, етапі зманагь.

Пліч-о-пліч ми — сила!

Інші новини