18o

Планування розвитку шерингової економіки у Калуській громаді

  • 2023.07.13 14:23
    • Громада
    • Економіка
  • 175

13 липня відбулася зустріч міського голови Андрія Найди з президентом ГО «Агенція Європейських інновацій» Іваном Кульчицьким за участю заступника міського голови Андрія Білецького та представників комунальних підприємств, бізнесу, закладів освіти й культури.

Організували захід працівники управління економічного розвитку міста Калуської міської ради спільно з ГО «УФРА».

Мета зустрічі - обговорення напрямків розвитку шертингової економіки в Калуській громаді. Калуш є інвестиційно привабливим та має всі необхідні ресурси для впровадження інноваційної економічної моделі. А Агенція Європейських Інновацій (АЄІ) якраз спрямована на пошук інструментів та фінансових джерел для креативних індустрій, освіти, агропромислового комплексу, охорони здоров’я, відновлюваної енергетики на основі сучасних результатів науково-дослідної діяльності, зокрема в рамках програм HORIZON EUROPE, NDICI та різних донорів.

Насамперед, міський голова Андрій Найда представив економічний потенціал Калуської громади, ознайомив присутніх з основними стратегічними напрямками становлення громади як екоіндустріального центру.

Досвід співпраці з громадами у контексті вирішення місцевих проблем та розвитку економічних і соціальних можливостей презентував Іван Кульчицький (молодший), проектний фахівець Агенції Європейських Інновацій.

Іван Кульчицький, очільник організації, ознайомив присутніх з підходами до розвитку шерингової економіки та можливості участі міста в проекті Public4MSME. Його основною метою є формування умов для зміцнення малого та середнього підприємництва.

Співфінансується проект урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини за допомогою Вишеградських грантів Міжнародного Вишеградського фонду.

Завершився захід обговоренням плану дій подальшої співпраці організацій, установ, підприємств міста щодо участі у спільних проектах задля економічного та соціального розвитку.

Інші новини