22o

Літній відпочинок школярів – у розпалі!

  • 2024.06.07 14:09
    • Громада
    • Освіта
  • 83

З третього червня у Калуській громаді розпочали роботу пришкільні табори, де відпочивають 430 дітей.

Загалом у громаді діє дев’ять пришкільних таборів. До них долучені учні 1-х-6-х класів. Це – діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти із числа ВПО, із сімей загиблих військовослужбовців або ті, чиї батьки – учасники бойових дій.

На кожен із 14 днів таборування організатори відпочинку запланували для дітей цікаву, культурну, розвиткову, розважальну програми.

Зокрема, 3 червня, із нагоди початку сезону таборування, діти вже побували у ПК «Юність», де для них провели розважально-мистецьку програму з танцями, піснями, іграми, цікавими загадками і цирковими номерами «Місце зустрічі – планета дитинства».

Щодня для дітей усіх без винятку шкільних таборів проводять цікаві та інтерактивні квести, спортивні естафети, руханки, настільні ігри, майстер-класи, вікторини-конкурси, рольові ігри та багато іншого.

Крім того, учні Калуського ліцею №3 (табір «Горицвіт») уже побували на екскурсії в еколого-натуралістичному відділі Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, де дізналися багато нового про рослини та познайомилися з мешканцями куточка живої природи. Також з нагоди Дня охорони навколишнього середовища в таборі працювала творча майстерня «Друге життя пластиковій пляшці», де школярі власноруч виготовили метелики з пластикових пляшок.

А учасники табору «Сонечко» Калуського ліцею №5 взяли участь у танцювальному майстер-класі хореографа Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. З екскурсіями відвідали Етнографічний музей на базі Вищого професійного училища й Краєзнавчий музей Калущини, побували в музеї-оселі родини Івана Франка, пожежній частині та на караоке в ПК «Юність». 

Учні Калуського ліцею №10 (табір «Водограй») відвідали фотовиставку «Рідний Калуш», яка діє у виставковій залі та з задоволенням переглянули мультфільм у ПК «Юність».

Калуську початкову школу №11 (табір «Початківець») днями відвідали викладачі школи англійської мови «Simple Max», які провели з дітьми цікаве, креативне заняття. 

Завітали до Центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Краєзнавчого музею Калущини і учасники табору «Височанка», який діє при Калуському ліцеї №1.

Нагадаємо, що пришкільні табори триватимуть по 20 червня. Тож, далі – більше! Щоб тільки – мирно і спокійно.

Гарного, цікавого та змістовного відпочинку, яскравих вражень!

Інші новини