10o

Піст і вагітність: все, що необхідно знати майбутній мамі

  • 2023.03.15 14:55
    • Соціальна сфера
  • 347

14 березня 2023 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”, що впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (КfW), фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською було проведено інтерактивну бесіду для майбутніх батьків, за участю настоятеля храму Зіслання Святого Духа УГКЦ м. Калуша, отця Ігора Пришляка, на тему: “Піст і вагітність: все, що необхідно знати майбутній мамі”.

        В ході проведення заходу, отець Ігор розповів присутнім про те, яку важливу роль відіграє піст в житті людини та якою є позиція Церкви щодо особливостей дотримання посту жінками у стані вагітності, акцентував увагу на тому, що піст - це насамперед праця над своїм духовним станом. Тому в тих випадках, коли від притримування посту залежить нормальний стан мами і розвиток малюка, послаблення посту не зашкодить. Майбутній мамі в першу чергу варто звернути увагу на здоров'я - і своє, і малюка. Під час виношування плоду жіночий організм вимагає дуже багато вітамінів і різних мікроелементів, тому повноцінне харчування відіграє величезну роль протягом всієї вагітності. Трохи обмежити себе в їжі вагітна жінка може. Однак таке обмеження повинно бути в розумних межах, оскільки піст - це не заборона на вживання продуктів. Він є, здебільшого, забороною на шкідливі звички, лихослів’я, гнів, образи тощо. Під час вагітності дотримання обмежень є суто індивідуальною справою вагітної жінки, яка повинна узгоджуватися з лікарем, відповідно до показників здоров’я  організму майбутньої матері.

         На завершення заходу, присутні отримали інформаційні буклети, а ще – у пам’яті кожного залишилося багато корисної інформації та приємних вражень від зустрічі.

Інші новини