11o

Піст і вагітність

  • 2024.03.19 15:20
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 98

19 березня в рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації СП “Пологовий будинок” КНП «Калуська ЦРЛ» за сприяння завідувачки Жіночої консультації Наталії Когут проведено інтерактивну бесіду для майбутніх батьків «Піст і вагітність: все, що необхідно знати майбутній мамі». 

Розмову вела соціальна менеджерка центру Василина Кашівська разом із священнослужителем Православної Церкви України, протоієреєм Ярославом Гвоздецьким.

Отець Ярослав розповів присутнім про те, яку важливу роль відіграє піст у житті людини та якою є позиція церкви щодо особливостей дотримання посту жінками у стані вагітності. Акцентував увагу на тому, що піст - це насамперед праця над своїм духовним станом. 

Майбутній мамі в першу чергу варто звернути увагу на здоров'я - і своє, і малюка. Під час виношування плоду жіночий організм вимагає дуже багато вітамінів і різних мікроелементів, тому повноцінне харчування відіграє величезну роль протягом всієї вагітності. 

Трохи обмежити себе в їжі вагітна жінка може. Однак таке обмеження повинно бути в розумних межах, оскільки піст - це не заборона на вживання продуктів. Він є, здебільшого, забороною на шкідливі звички, лихослів’я, гнів, образи тощо. Під час вагітності дотримання обмежень є суто індивідуальною справою вагітної жінки, яка повинна узгоджувати всі питання з лікарем.

      На завершення заходу присутні отримали інформаційні буклети та підгузники для майбутніх немовлят. Також у пам’яті кожного залишилося багато корисної інформації та приємних вражень від зустрічі.

Інші новини