21o

«Пишаюся нашою молоддю!» - Андрій Найда на meet up «Молодь для відновлення та розвитку»

  • 2024.08.16 13:13
    • Громада
    • Освіта
  • 57

Неформальна зустріч активної молоді, яка прагне долучитися до відновлення та розвитку своєї громади - «Молодь для відновлення та розвитку» - відбулась 16 серпня у приміщенні Центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка.

Мeet up став чудовим майданчиком для обміну думками, ідеями, досвідом. Присутніх прийшли привітати міський голова Андрій Найда зі своєю заступницею Надією Гуш.

«Пишаюся молоддю нашої громади, яка є однією з найкращих в Україні», - зазначив міський голова.

Цим заходом у Калуській громаді стартував масштабний проєкт «Віднова», який реалізують Благодійний фонд «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» Громадська спілка «Мережа правового розвитку» у співпраці з гуманітарною організацією «Людина в біді» та за фінансової підтримки Чеської агенції розвитку.

Проєкт триватиме до грудня 2025 року. Молодь навчатимуть проєктному менеджменту, адвокації, ефективним методам співпраці і комунікації з органами місцевого самоврядування, бізнесом тощо. Так, вже у вересні організують заняття з проєктного менеджменту, грантової підтримки.

До кінця поточного року планують надати на конкурсних умовах 19 грантів. У наступному році протягом 12 днів працюватиме школа адвокації, після чого також надаватиметься грантова підтримка. Вартість гранту становитиме 5000 американських доларів.

А ще будуть проведені форум-театри. «Ми прагнемо, щоб молодь отримала фахове навчання і після завершення нашого проєкту могла розвиватися, мала змогу надалі самостійно подаватися на грантову підтримку інших донорів», - наголошує проєктна менеджерка БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» Ольга Дзержинська.

Планується, що у проєкті «Віднова» упродовж 2024-2025 років будуть задіяні 20 активних представників молоді Калуської громади. Окрім Калуської проєкт реалізовується ще у двох громадах на Прикарпатті (Коломийській і Тлумацькій) та у трьох на Миколаївщині.

Інші новини