9o

Сьогодні у Пійлівському ліцеї освятили ресурсну кімнату

  • 2024.01.15 16:05
    • Освіта
    • Старостинські округи
  • 98

    Всі необхідні умови для розвитку та відпочинку дітей, які навчаються на інклюзивній формі, створено у Пійлівському ліцеї.

   15 січня тут відкрили й освятили ресурсну кімнату. Її упродовж трьох місяців облаштовували самі ж працівники школи: робили капітальний ремонт, облагороджували приміщення. Левову частку власних коштів на роботи виділив директор ліцею Іван Качак. До процесу облаштування кімнати долучився весь колектив. За кошти інклюзивної субвенції було закуплено тільки настільні ігри. Все інше – від ремонту до омеблювання – результат зусиль і злагодженої роботи керівника та всього колективу закладу освіти. «Дуже приємно, що такий освітній простір обладнано в Пійлівському ліцеї – навчальному закладі, який є прикладом згуртованості, дбайливості та розвитку. Щиро дякуємо усім, хто долучився, за таку потужну роботу, за любов до своїх вихованців і турботу про них», - зазначив під час церемонії відкриття ресурсної кімнати міський голова Андрій Найда.

   У Пійлівському ліцеї на інклюзивній формі навчання перебувають 4 дітей – учні 6, 5 та 2 класів. У ресурсній кімнаті вони займатимуться із психологом та логопедом. Також тут відбуватимуться й інші індивідуальні та групові заняття – навчальна та відпочинкова діяльність. Ресурсні кімнати функціонують також у ліцеях № 3, 5, 7 та Початковій школі №11.

  Загалом у Калуській територіальній громаді інклюзивною формою навчання охоплено 130 дітей, які навчаються у 101 класі вісімнадцяти закладів загальної середньої освіти.

Інші новини