5o

Пійлівський старостинський округ бере участь у Програмі підтримки молодіжних ініціатив для розвитку культурної спадщини малих громад України

  • 2021.05.11 16:36
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 621
Агентство з розвитку приватної ініціативи (АРПІ) та Мережа ОГС для підтримки громад зі спадщиною GoHeritage! оголосили старт програми підтримки молодіжних ініціатив для розвитку культурної спадщини малих громад України.
До участі в програмі підтримки запрошувалися молодіжні ОГС та ініціативні групи з малих громад України.
Завданнями програми є:
· Створення та просування молодіжної команди експертів з планування інтерпретації спадщини малих громад України мережі ОГС для підтримки громад зі спадщиною.
· Сприяння креативним молодіжним ініціативам, які передбачають конкретні заходи із залучення мешканців до використання/інтерпретації культурної спадщини своїх громад в цілях місцевого розвитку.
· Надання субгрантів для обраних ініціатив та їх реалізація.
 Ініціативи повинні бути реалізовані у територіальних громадах сіл, селищ, міст з кількістю населення до 50 тис. мешканців будь-яких регіонів України (крім окупованих територій АР Крим, окремих районів Донецької та Луганської областей) відповідно до планів інтерпретації місцевої спадщини.
Планується підтримати не більше одної ініціативи на одну громаду.
Програма охоплює три етапи:
1) подання концепцій ініціатив молодіжними ОГС/ініціативними групами, що діють у малих громадах;
2) курс з планування інтерпретації та менторський супровід молодіжних команд у створенні планів інтерпретації спадщини обраних громад та доопрацювання ініціатив для заявлених громад;
3) реалізація та грантова підтримка відібраних ініціатив, що узгоджуються з розробленими планами інтерпретації або пропонують заходи на їх виконання.
Пійлівський старостинський округ Калуської територіальної громади – новостворений округ, громада якого потребує розвитку в умовах сучасності та відновлення забутої історії, написаної їхніми предками.
Ініціативна група Пійлівського старостинського округу Калуської територіальної громади в особі старости п.Галини Гелеги та головний спеціаліст загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яна Думенко подали заявку на участь у програмі підтримки молодіжних ініціатив для розвитку культурної спадщини малих громад України GoHeritage!
Назва проекту «Вустами старожилів відроджується пам’ять про село».
Мета проекту полягає у привабленні туристів та одноденних відвідувачів до громади, регулюванні потоку відвідувачів, формуванні поваги відвідувачів до об’єктів спадщини у місцевості, підвищенні іміджу громади для самоутвердження та для підсилення місцевих брендів.
Очікуємо позитивного рішення щодо участі, оскільки є намір відродити та популяризувати культурного-історичне надбання громади, дослідити та виявити нові дані про об’єкти культурної спадщини та пам’ятні знаки, забезпечити збереження їх належного стану, створити новий комфортний простір для громади, розширити можливості у наданні якісних мистецьких послуг.
Інші новини