30o

Підтримуємо ініціативу створення військового госпіталю у Калуській громаді

  • 2024.03.30 15:56
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 192

Сьогодні, 30 березня, на площі Героїв відбулася важлива акція: до людей зверталися військові із передової. Наші Захисники просять підтримати ініціативу створення військових госпіталів на заході України, зокрема, й у Калуській громаді.

Акцію провела ГО «Браття з Прикарпаття». Її очільник, військовослужбовець Ігор Козак, перебуваючи на лікарняному ліжку, записав відеозвернення. Боєць переконаний у доцільності створення госпіталів у глибоко тилових областях: «Я вважаю, що є неправильним, коли військового починають тягати по цивільних лікарнях тільки через те, що у нас немає у достатній кількості військових госпіталів. Військові заслужили на те, аби отримати достойну медичну допомогу у військовому госпіталі. На то він і є військовий госпіталь, щоб там лікувалися військові, а не військових відправляли по цивільних лікарнях».

Присутнім на акції продемонстрували відеозвернення інших бійців, які перебувають на передовій, військових капеланів. У зверненнях воїни на прикладах власного досіду лікування й реабілітації обґрунтовують потребу у військових госпіталях саме на Івано-Франківщині, як одній з тилових областей. 

Прийшли підтримати ініціативу військових і представники місцевої влади. Зокрема, керуючий справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олег Савка, секретар міськради Віктор Гільтайчук, депутатка Оксана Гук. Очільники міста готові спільно з військовими і громадськістю звернутися до відповідних державних інституцій про облаштування військового госпіталю у нашій громаді.

«Нам точно треба це питання піднімати. Треба створити робочу групу, яка б від імені ветеранів, громадськості, міської влади лобіювала ідею створення військового госпіталю на наших теренах. Запрошуємо записуватися в робочу групу для обговорення і окреслення подальшого плану дій», - закликав присутніх Олег Савка.

Опісля кожен охочий міг підписатися під відповідною петицією до органів влади про збільшення на Прикарпатті кількості військових госпіталів для лікування Захисників України.

Спільно докладімося до того, щоб наші Воїни отримували необхідне лікування якісно, своєчасно, у повному обсягу, перебуваючи у комфортних і безпечних умовах.

Інші новини