17o

У Калуській громаді розробляється політика розвитку малого та середнього підприємництва

  • 2023.11.02 18:00
    • Економіка
  • 227

   У межах проекту "Покращення інфраструктури підтримки бізнесу шляхом створення центру його підтримки" ГО «УФРА» розробляється політика розвитку малого та середнього підприємництва у нашій громаді.

   2 листопада відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Найди з представниками малого та середнього бізнесу, зокрема місцевих та релокованих підприємств.

   Напрацьовували відповідні механізми концепції, яка ляже в основу визначеної політики розвитку малого та середнього підприємництва. Надалі обговорення триватимуть, буде здійснюватися експертний аналіз, що в результаті призведе до розробки проекту цієї політики, який невдовзі представить команда ГО «УФРА».

   "Адже сприяти розвитку підприємницької діяльності, на сьогодні, - надважливо. Розуміємо, що економіку держави, а зокрема й громад – необхідно підтримувати", - зазначив міський голова Андрій Найда.

   Також обговорили актуальні питання функціонування бізнесу, поточні труднощі та шляхи їхнього розв’язання. Зокрема, найбільше наразі турбує підприємців відсутність достатньої кількості штатних працівників. Розглядали різні варіанти вирішення цієї проблеми. Вважаємо одним із найдієвіших – співпраця з навчальними закладами, студентська молодь яких мала би змогу працювати та паралельно навчатися.

  Проект “Покращення інфраструктури підтримки бізнесу шляхом створення центру його підтримки" реалізовується в рамках грантового конкурсу від програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Цей грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, а стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма EU4Business спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, а також підтримку інновацій та експорту.

Інші новини