2o

Підприємці Калуської міської, Новицької та Верхнянської сільських територіальних громад пройшли тренінги для посилення навиків віддаленої роботи

  • 2021.07.09 11:48
    • Економіка
  • 400

215 представників малого та середнього бізнесу пройшли тренінги, щоб навчитися працювати віддалено під час пандемії COVID-19, використовуючи онлайн інструменти для звітності та розрахунків. Один такий тренінг тривав 5 годин, всього було організовано 20 тренінгів у період з 17 травня по 25 червня 2021 року.

Навчання проводилося онлайн та складалося з наступних тем:

  • Презентація доступних інструментів для роботи в режимі онлайн: реєстратори розрахункових операцій, законодавчі положення щодо реєстрації та використання таких інструментів.
  • Презентація способів вдосконалення та спрощення бізнес-процесів в рамках онлайн-операцій.
  • Презентація звітів про податкові служби та реєстрація реєстраторів розрахункових операцій для довгострокової роботи.

Участь у тренінгах взяли підприємці, які зареєстровані та здійснюють свою діяльність на території Калуської міської та Верхнянської й Новицької сільських територіальних громад. Після завершення навчання учасники отримали практичні посібники з впровадження та використання реєстраторів розрахункових операцій.

«Участь у такому заході – це насправді гарний мотиватор. Я знайшла відповіді на багато запитань, які поставали переді мною під час ведення бізнесу. В подальшому радитиму друзям та знайомим слідкувати за ініціативами GIZ через соцмережі, інтернет щодо можливостей розвитку свого бізнесу», – поділилася досвідом учасниця навчання, підприємиця Любов Курелюк.

Тренінги для підприємців проводив навчальний центр «Indigo School» у рамках місцевої фінансової допомоги Калуської міської та Верхнянської й Новицької сільських територіальних громад. Заходи стали можливими завдяки програмі «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку за дорученням ЄС та уряду Німеччини реалізує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета програми – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe програма також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

Інші новини