8o

В першу неділю осені своє професійне свято - ДЕНЬ ПІДПРИЄМЦЯ - відзначають люди, чий внесок в розвиток економіку держави, краю, громади є досить суттєвим

  • 2023.09.03 08:38
    • Актуально
    • Економіка
  • 141

Часто ризикуючи власним добробутом вони своєю працею створюють передумови для нормального функціонування сучасного суспільства.

   Їхня діяльність значною мірою є генератором розвитку різноманітних галузей та джерелом успіху для інших людей в багатьох царинах. На території Калуської громади здійснюють діяльність понад 3 тисячі суб’єктів господарювання малого та середнього бізнесу.

   25 підприємств з початку війни релокувались до нашої громади, більша частина з них вже розпочали свою виробничу діяльність. Попри труднощі, промисловими підприємствами вживаються заходи з адаптації до роботи в умовах воєнного часу.

   Станом на 1 серпня 2023 року на території Калуської Калуської МТГ функціонувало 1042 підприємства роздрібної торгівлі та 94 заклади ресторанного господарства, 5 ринків, 1 критий торговий ряд, 1 критий торговий майданчик, 1 торгова площадка, 15 авто - та газозаправних станцій, 56 аптек, а також - 460 підприємств побутового обслуговування. Серед них 104 підприємств з надання перукарських та косметичних послуг, 42 підприємства з пошиття одягу, 6 підприємств, що надають фото послуги, 17 – послуги саун та послуги, пов’язані з доглядом за тілом, 10 – з ремонту годинників, 20 – з ремонту електропобутової техніки та інших побутових приладів, 26 – з ремонту теле-радіо апаратури, 53 – з ремонту та обслуговування автівок, 15 підприємств з виготовлення та ремонту взуття і шкіряних виробів, 19 – з виготовлення та ремонту меблів та інші. Саме від підприємців багато в чому залежить створення нових робочих місць, поповнення бюджетів і, відповідно, соціальна стабільність у суспільстві.

   Зараз, в нелегкий для України час, калуські підприємці беруть активну участь у вирішенні економічних та соціальних проблем міста і надають відчутну допомогу нашим Захисникам на фронті.

   Щира Вам вдячність за підтримку! І прийміть теплі слова вітання з нагоди Дня підприємця!

Інші новини