4o

Підписана угода про співпрацю із Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та закладами освіти Калуської міської територіальної громади

  • 2021.10.05 11:28
    • Актуально
    • Освіта
  • 521

4 жовтня 2021 року начальник управління освіти Калуської міської ради, керівники чотирьох найбільших ліцеїв Калуської  міської територіальної громади  та ректор ПНУ підписали угоди про співпрацю.

   Під час зустрічі з нагоди підписання документу про співпрацю йшлося про необхідність використання сучасних цифрових та IT технологій для вироблення нових методик роботи.

   Кілька років тому Прикарпатський університет виграв великий проєкт, який стосується інновацій у вищій школі, педагогічній освіті. За цей час, – наголосив ректор університету, – була зроблена дуже добра лабораторія, яка дозволяє зрозуміти, в якому напрямку потрібно йти в рамках програми політики НУШ, крім того, ПНУ має добрих тренерів.

  Зі свого боку освітяни Калуської МТГ зазначили, що сьогодні, в епоху цифрових та IT технологій, навчальні заклади загальної середньої освіти  поступово поповнюються відповідною технікою, однак виникає проблема у бракові фахової підготовки педагогів. Освітяни Калущини зазначили, що  викладацький склад освітньої галузі Калуської МТГ дуже потужний. У закладах освіти Калуської МТГ працюють п’ять кандидатів наук, а рівень підготовки учнів за результатами ЗНО один із вищих в області. Педагоги  хочуть почерпнути новизни  в методиці  викладання  предметів і співпраця з ПНУ їм може це дати. Відзначено великий поступ Прикарпатського університету в плані цифрових і IT технологій.

   Делегація калушан  відвідала Центр інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem», який створено у рамках проєкту програми ЄС ERASMUS+ «MoPED – Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання» і обговорили  конкретні  аспекти співпраці.

Інші новини