18o

Підготовка до нового навчального року триває навіть під час канікул

  • 2023.07.10 12:53
    • Громада
    • Освіта
  • 180

Головне завдання – зробити навчальний процес якомога цікавішим.


Уроки із застосуванням інтерактивної дошки – значно змістовніші. Один із таких пристроїв днями налаштовували у Калуському ліцеї №1.
Інтерактивна дошка який поєднує у собі можливості звичайної шкільної маркерної дошки і – комп’ютера. Завдяки їй уроки стають цікавішими, а засвоїти матеріал – легше.

У Калуському ліцеї №1 працює 4 таких дошки. Одна із перших, Molly Board, - у вчительки початкових класів, тренерки НУШ Галини Борис.
«Наша дошка – перша, яку отримав заклад, коли ми впроваджували стандарти НУШ. І вона дуже ефективно працює уже 4 роки. Діти різного віку сприймають її просто «на ура». А вчителю вона значно полегшує роботу.

Адже є можливість і прослухати теорію, і у цікавій формі попрактикувати. Я використовую її, фактично, на кожному уроці, адже можливості цього пристрою дуже великі», - розповідає Галина Василівна.
Раніше дошка працювала на програмі «Розумники». Але спеціалісти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради вишукують можливості для ширшого застосування цих пристроїв.

«Минулого тижня ми спробували цю дошку налаштувати, зробили калібрування, оновили драйвери і програмне забезпечення. Розглядали можливість застосувати її в умовах Нової Української школи», - каже консультантка Центру Світлана Раскевич.
Віримо, що з 1 вересня у безпеці наші діти сядуть за парти, і навчання буде сучасним, цікавим, легким і ефективним!

Інші новини