19o

ПІДГОТОВКА ДО МОЖЛИВИХ ПОВЕНЕЙ, ПІВСОТНІ ПОЖЕЖ І «НЕСТАБІЛЬНІ» ДЖЕРЕЛА ВОДИ — ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ ТЕБ І НС

  • 2024.04.20 13:43
    • Надзвичайні ситуації
  • 70

ПІДГОТОВКА ДО МОЖЛИВИХ ПОВЕНЕЙ, ПІВСОТНІ ПОЖЕЖ І «НЕСТАБІЛЬНІ» ДЖЕРЕЛА ВОДИ — ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ ТЕБ І НС
Чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій відбулося 19 квітня. На засіданні головував міський голова Калуша Андрій Найда.
Па порядку денному — п’ять питань.
Про підготовку органів місцевого самоврядування, міських служб цивільного захисту до можливої повені.
— Прочищено проблемні ділянки річки Млинівки, позабирали проблемні моменти із деревами, які росли на березі річки, у завужених місцях прочистили. Систематично оглядаємо мостові переходи. У Студінці, а також Вістовій і Боднарові прочищено проблемні канали, — зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак.
Із цього питання доповіли представники КП «Калуська енергетична компанія» і «Калушавтодор», Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, Калуського МВ Калуського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Калуського РУ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України».
Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів та пожеж в екосистемах у пожежонебезпечний період 2024 року.
— З початку року у Калуській громаді виникло 53 пожежі. В основному — загорання сухої рослинності. Притягнуто до адміністративної відповідальності п’ять осіб, у тому числі одного — за порушення безпеки у лісах, — зазначив начальник відділу запобігання Надзвичайним ситуаціям Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Роман Федоришин.
Про роботу також доповіли представники філії «Калуський лісгосп» і ПП «Спеціалізоване лісомисливське науково-дослідне, природно-заповідне господарство «Чорний ліс».
Про стан готовності місць масового відпочинку на водних об’єктах на території Калуської громади у 2024 році доповів представник Калуського РУ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Роман Федоришин. Надзвичайники спільно із відділом муніципальної інспекції планують проводити масову роз’яснювальну роботу про небезпеку відпочинку у не призначених для цього місцях. Зокрема, підуть на хвостосховища і Домбровський кар’єр. Попри те, що вони не є визначеними місцями для відпочинку, там відпочивають чимало мешканців громади.
Про стан забезпечення населення якісною для здоров’я та безпечною для здоров’я питною водою поповідали представниці Калуського МВ Калуського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Калуського РУ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України». Фахівчині не мали зауважень до якості води із централізованого водопроводу. У нормі і проби із джерел водопостачання філії Калуського ліцею №10 у Підгірках і гімназії №9 у Хотіні. Нестабільні показники – із джерел «Капличка» і «Криївка».
Про підведення підсумків роботи Калуської міської субланки районної ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ за 2023 рік доповідав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич.
За кожним із питань прийнято відповідні рішення.

Інші новини