10o

Під час ранкового об’їзду міський голова Андрій Найда відвідав геріатричний центр та міську лікарню

  • 2023.12.27 13:30
    • Охорона здоров'я
  • 115

Під час ранкового об‘їзду 27 грудня міський голова Андрій Найда спільно із заступницею Наталією Кінаш завітали до Калуського геріатричного центру та КНП «Калуська міська лікарня».
    На сьогодні в геріатрії мешкають 30 людей. З них – 26 ВПО. Поспілкувалися з керівником закладу Василем Ільницьким щодо важливих потреб. Є необхідність в зрізанні дерев на задньому дворі, також потрібно защебенити територію при вході до закладу. Міський голова дав вказівку керівникам відповідних підрозділів, щоб найближчим часом всі ці роботи виконати.
   Мешканці закладу дуже полюбляють читати, буде напрацьована співпраця з бібліотекою, щоб згідно побажань читачів установа направляла для них затребувану літературу.
    "Геріатричний центр став надійним місцем проживання для людей похилого віку, які потребують уваги. Тут до них ставляться з турботою та створені усі умови для належної життєдіяльності. Щиро дякуємо за надійну підтримку та сприяння благодійним організаціям", - зазначив міський голова.
     Директор КНП «Калуська міська лікарня» Микола Гудим також розповів про успіхи та потреби закладу.
     Дбати про здоров’я мешканців громади – спільний пріоритет. Попередньо на потреби закладу було виділено кошти у сумі 2,5 млн грн. Це дало змогу придбати новий сучасний УЗД апарат експорт класу з чотирма датчиками. За допомогою цього апарату можна оглянути серце, серцево-судинну систему, всі судини, за необхідності й нижніх кінцівок, також всі внутрішні органи (печінка, нирки, простатична та щитовидна залози) й жіночу статеву систему.
   У цьому апараті була величезна потреба. Адже у КНП «Калуська міська лікарня» протягом року обслуговуються близько 4 000 стаціонарних пацієнтів на цілодобовому перебуванні, 3800 пацієнтів, які знаходяться на денному стаціонарі, а також пацієнти з амбулаторними зверненнями, яких, до прикладу, в 2022 році було 139 000.
За 2022 рік на старому апараті, яким користувалася лікарня, була змога оглянути лише 4300 осіб і провести 16 374 УЗД досліджень. Тож очевидно, що потреба в УЗД обстеженні серед пацієнтів велика.
    Новий апарат значно покращить доступність та якість діагностики. І вже сьогодні черги на УЗД у закладі немає. Пацієнти, маючи направлення, звертаються в міську лікарню та в той же день проходять обстеження.
Також в амбулаторному корпусі на першому поверсі лікарні вдалося частково здійснити ремонтні роботи, які вже дали можливість створити доступні та якісні методи для обстеження хворих із серцево-судинною паталогією. Раніше кабінет кардіолога знаходився на 3 поверсі, що спричиняло дискомфорт для пацієнтів, але зараз цю проблему вирішено. Кабінет уже на 1 поверсі. Поряд з ЕКГ та УЗД кабінетами. "Дякуємо керівникові закладу за дбайливість та активність, а також депутатському корпусу КМР за підтримку.
   Бажаємо всім мешканцям громади міцного здоров’я!" - Андрій Найда.

Інші новини