26o

Пошанування пам’яті героїв, допомога ЗСУ, ще одна модульна котельня. Відбулася 67-а позачергова сесія Калуської міської ради

  • 2024.06.12 20:44
    • Громада
  • 74

Сьогодні, 12 червня, відбулося пленарне засідання 67-ї позачергової сесії Калуської міської ради.

На порядку денному — 29 питань.

Депутати одноголосно підтримали присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади» посмертно Захисникам України, загиблим унаслідок російської військової агресії:

- Миколі Колотову;

- Романові Мисюрі.

Перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг, доповнили послугою управління соціального захисту населення «Складання та видача акту встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду)».

Дали старт будівництву у місті ще однієї модульної котельні. Затвердили проєктну документацію на будівництво об’єкту: «Нове будівництво модульної газової котельні на території ліцею №10 на вул.Євшана,17 в м.Калуш Івано-Франківської області» загальною вартістю 14,8 млн. гривень.

Депутати схвалили рішення виділити 470 тис. гривень на підтримку однієї із військових частин. Це вже 22-а військова частина, якій надала фінансову допомогу Калуська міська рада.

500 тис. гривень виділено для підшефної військової частини Військово-Морських сил України, що дислокується в Очакові. Від початку року на потреби цієї військової частини з місцевого бюджету спрямовано 1,170 млн грн. 

Із програми підтримки ЗСУ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України від початку року використано 5,8 млн гривень. За всіма програмами на підтримку Захисників — 11,6 млн грн.

Депутати погодили зміни до Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій Калуської міської територіальної громади на період 2024-2025 роки. Схвалили незначне збільшення розміру стипендій міського голови спортсменам та їхнім тренерам за здобутки на чемпіонатах України, Європи і світу. Востаннє розмір цих виплат переглядали у 2018 році.  

На преміювання спортсменів цього року у програмі закладено майже пів мільйона гривень, із яких стипендія міського голови становить 339 тис. гривень. Кошти, що залишаться, використовуватимуть на одноразове преміювання тих спортсменів, які перемогли чи здобули призові місця на чемпіонатах Європи і світу. Наразі це — четверо спортсменів, які посіли два перші і два другі місця на чемпіонаті Європи. 

На КНС №3 необхідно ремонтувати каналізаційну мережі діаметром 1000 мм. Для того, щоб відімкнути основну мережу і перейти до резервної, необхідно закупити два затвори і одну засувку великого діаметру. Депутати виділили на це 800 тис. гривень, внісши зміни до Програми здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2024 рік.

Депутати також схвалили внесення змін у кілька місцевих цільових програм. Окремим блоком розглянули земельні питання.

Інші новини