28o

Перший млинець виявився не глевким – підсумки мистецького онлайн-аукціону

  • 2024.08.02 16:15
    • Громада
  • 29

Із 8 липня до 1 серпня тривав благодійний мистецький онлайн-аукціон калуських художників.

Мета акції: спрямувати частину вторгованих коштів на підтримку реабілітаційного центру ветеранів війни «4.5.0. Прикарпаття».

Авторкою ідеї виступила художниця Юлія Багринівська.

Організатори проєкту: місцеві майстри пензля та КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради».

На онлайн-торги 17 художників з Калуської громади представили 41 свою роботу.

Переглянути і придбати лоти можна було у Виставковій залі, що на вул. Дзвонарській, 5. Їх також покупці могли отримати поштою. Отож, результати аукціону: з молотка пішло більше половини представлених лотів. За них до виставкової зали принесли понад 20 тис. грн готівкою.

Деякі покупці кошти за придбані картини перераховували безпосередньо на рахунок реабілітаційного центру. Не продані, наразі, роботи ще можна купити у виставковій залі за стартовою ціною. Переважна більшість тих, хто придбав картини, так чи інак пов’язані з Калушем.

І навіть покупці з інших міст та країн – також виявились колишніми калушанами. Вдалими вважає підсумки аукціону зберігачка фондів виставкової зали Галина Турчик: «У нас картини і до війни не легко продавалися.

А зараз – і поготів! У більшості людей низька купівельна спроможність. Мистецтво – це не речі постійного вжитку. Думаю, тут зіграв свою роль мотив благодійності. Картини добре привертають увагу, і, ніби, спонукають пожертвувати кошти на благородну мету.

Онлайн-аукціон ми організовували вперше і змогли продати більше половини лотів – це добрий результат! Аукціони «вживу» значно обмеженіші в часі.

А тут є можливість залучити набагато більшу кількість потенційних покупців».

Інші новини