28o

Перше та третє місця: «Золоті сурми» та «Мажоретки» вдало виступили на міжнародному фестивалю в Польщі

  • 2024.06.17 16:13
    • Культура
  • 70

Упродовж трьох днів у м. Рибнік (Польща) тривав Міжнародний фестиваль - конкурс духових оркестрів та ансамблів мажореток. Калуську громаду представляли Зразковий духовий оркестр «Золоті Сурми», керівник Іван Шалата, та ансамбль мажореток «Сузір'я», керівниця Ольга Квецко.

Відповідно до програми фестивалю, у перший день колективи пройшлися парадом містом Рибнік. Також ансамбль мажореток взяв участь у конкурсі. А ввечері відбулася спільна програма Зразкового духового оркестру "Золоті Сурми" та ансамблю мажореток "Сузір'я", які полонили всіх глядачів своїм цікавим шоу та професійним виконанням.

Наступні дні теж були насиченими конкурсними випробуваннями, за результатами яких оркестр серед 13 колективів Польщі, Хорватії, Угорщини, Німеччини, Словенії, Чехії зайняв ІІІ місце в номінації «Обов'язкові твори». А ансамбль мажореток стали найкращими в номінації "Шоу-дефіле".

" Ми презентуємо нашу українську культуру за кордоном. Віртуозне виконання українських творів та граційне поєднання танцю мажореток полонили всіх глядачів, які після кожного твору гучно аплодували та не відпускали артистів зі сцени. Ми радіємо що Польща підтримує Україну», - зазначає Ольга Квецко.

Інші новини