12o

Перелік медичних протипоказань та застережень, за якими надаються протипоказання до вакцинації проти COVID-19

  • 2021.10.28 08:53
    • Охорона здоров'я
    • Епідемічна ситуація
  • 2365

Цей Перелік визначає протипоказання до вакцинації проти COVID-19 при різних клінічних станах.

У цьому Переліку терміни вживаються в таких значеннях:

абсолютні протипоказання - стан, за якого існує чітко визначена ймовірність виникнення серйозної побічної реакції на введену вакцину для реципієнта вакцини, а ризики від проведення вакцинації значно перевищують переваги від проведення щеплення. Абсолютні протипоказання можуть бути постійними й тимчасовими.

застереження (вакцинація з пересторогою) - ситуація, за якої остаточне рішення щодо щеплення приймається лікарем з урахуванням переваг над ризиками від проведення чи не проведення щеплення залежно від ситуації, що склалася.

постійні протипоказання - протипоказання до щеплень, що мають постійний пожиттєвий характер та ймовірно не будуть зняті впродовж життя.

тимчасові протипоказання - протипоказання, які безпосередньо наявні в момент вирішення питання щодо проведення щеплення, мають тимчасовий характер та зникають з часом.

В довідці, що передбачає тимчасові протипоказання до вакцинації проти COVID-19 має бути вказаний термін дії протипоказання.

Вакцинація осіб проти COVID-19 при наявності у реципієнта вакцини супутніх патологічних станів, що перераховані нижче, проводиться після консультації лікаря, який вирішує питання щодо проведення вакцинації. За потреби для отримання додаткової інформації щодо верифікації діагнозу, перебігу захворювання, необхідності додаткових обстежень лікар може скеровувати пацієнта до профільного спеціаліста, за висновком якого остаточно приймає рішення щодо проведення вакцинації. У разі наявності у реципієнта вакцини проти COVID-19 перерахованих нижче в цьому документі станів, лікарем надається висновок про тимчасове чи постійне протипоказання у формі, що додається.

У випадку наявності протипоказань до вакцинації однією з вакцин проти COVID-19 при можливості вакцинуватися іншими типами вакцин, довідка не надається.

В електронному форматі буде передбачено можливість медвисновку до протипоказу до другої дози, або наявність загального медвисновку до протипоказу.

Приєднані файли

Інші новини