14o

Перший заступник міського голови Мирослав Тихий провів робочу зустріч з науковими співробітниками КЗ «Музейно-виставковий центр» і працівниками структурних підрозділів виконавчого комітету щодо перейменування вулиць нашої громади

  • 2022.11.17 17:16
    • Громада
    • Архітектура
  • 275
Нещодавно міський голова Андрій Найда анонсував початок другого етапу роботи щодо перейменування вулиць нашої громади на вимогу сьогодення.
  Нагадаємо, що раніше спеціально уповноважена робоча група, до складу якої входили фахівці – історики та краєзнавці, депутати міської ради, активісти громади, визначили перелік вулиць, які за їхнім узгодженим висновком підлягають перейменуванню. Це 10 назв у місті Калуші: Глінки, Дружби, Іскри, Ломоносова, Менделєєва, Рилєєва, Пушкіна, Чайковського, Черняховського, Чехова.
   А в сільських населених пунктах відповідно:
Боднарів – Гагаріна, Правди, Травнева;
Вістова – 9 травня; Мислів – Дружби, Ковпака;
Пійло – Ковпака, Семанишина;
Ріп’янка – 1 травня; Студінка – Гастелло, Мічуріна, Севастопольська;
Тужилів – 9 травня.
  Щоб чітко спланувати, яким чином рухатися для досягнення мети, перший заступник міського голови Мирослав Тихий провів робочу зустріч з науковими співробітниками КЗ «Музейно-виставковий центр» і працівниками структурних підрозділів виконавчого комітету.
   Перше, про що говорили, це про вимоги законодавства щодо зміни назв вулиць. А нормативно-правові документи передбачають в обов’язковому порядку прийняття рішень з урахуванням думки мешканців громади (громадські обговорення) щодо кожного конкретного топоніму.
  На сьогодні складність полягає в тому, що на час військового стану така форма участі громади в прийнятті рішень як громадські обговорення – заборонена. А як вихід із ситуації, Мирослав Тихий запропонував провести консультації з громадою на онлайн платформах і поетапно. В цьому контексті перший заступник дав доручення відповідальним особам напрацювати механізми попереднього опитування мешканців громади, збору пропозицій та безпосереднього обговорення варіантів назв вулиць тощо. Визначений термін початку публічного діалогу з громадою щодо перейменування вулиць – перша декада грудня.
Інші новини