11o

Перед початком 2022-2023 навчального року в рамках серпневої конференції педагогічний працівників освітяни обговорили особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану

  • 2022.08.30 15:10
    • Освіта
  • 2439
В період з початку повномасштабної війни, яку росія розпочала проти України 24 лютого цього року, у закладах освіти Калуської громади навчали дітей, плели сітки, робили енергетичні батончики, готували передачі нашим захисникам, допомагали внутрішньо переміщеним особам. При ліцеях, гімназіях, садочках були створені волонтерські центри й тимчасові прихистки для ВПО. Але 1 вересня розпочинається новий навчальний рік.
Сьогодні відбулася зустріч керівників закладів освіти Калуської громади, у якій взяла участь заступник міського голови Надія Гуш. Перед початком 2022-2023 навчального року в рамках серпневої конференції педагогічний працівників освітяни обговорили особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.
За час війни у громаді зареєстрували 950 дітей з числа ВПО, 600 з них - шкільного віку. Безпосередньо в наших закладах навчалося 493 дитини. За кордон виїхало 2314 учнів та 88 педагогів, з яких повернулися тільки половина. Тому, робота у 2022-2023 н.р. буде спрямована на охоплення усіх дітей громади різними формами навчання.
Також приділили увагу питанню національно-патріотичного виховання як засобу становлення сучасного українця, адаптованого до нових умов життя, психологічній підтримці учасників освітнього процесу в період воєнного стану.
Із найважливішого - обговорили особливості організації безпечного освітнього середовища з фахівцями цивільного захисту Калуського управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Інші новини