14o

Патронат як альтернативна форма влаштування дитини у сім'ю

  • 2022.06.17 14:02
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 202

          17 червня 2022 року, у рамках співпраці Калуського міського центру соціальних служб та Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською, спільно з фахівцем із профорієнтації Христиною Сверидою було проведено інформаційно-просвітницький захід “Патронат  як альтернативна форма влаштування дитини у сім'ю”, за участю осіб, які у пошуку роботи.

          Метою заходу було привернення уваги присутніх до впровадження в Україні нової форми  виховання дитини у сім’ї – патронатної. Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками, або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

           В ході проведення бесіди, присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо порядку створення сім’ї патронатного вихователя, переліку відповідних документів та умов, які необхідні для виконання даних обов’язків, порядку виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною. Учасників заходу проінформовано також про спрощення (в період військового стану) правил влаштування дитини у сім’ю патронатного вихователя, відповідно до ухваленої Кабінетом Міністрів України постанови № 581 від 10.05.2022 р. «Про внесення змін до Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя». На завершення, присутні отримали інформаційні буклети про сімейний патронат з контактними даними установ - Калуського міського центру соціальних служб (м. Калуш, вул. Пушкіна, 9а, тел. (03472) 70075) та Служби у справах дітей (м. Калуш, вул. С. Бандери, 18, тел. (03472) 66253), до яких можна звернутися жителям Калуської міської територіальної громади, у випадку виявлення бажання стати патронатним вихователем.

      Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, котрі мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки!

Інші новини