7o

Патронат як альтернативна форма влаштування дитини у сім'ю

  • 2022.01.25 12:53
    • Соціальна сфера
  • 552

        Саме під такою назвою 24 січня 2022 року практичним психологом Калуського міського центру соціальних служб Тетяною Бедрій та фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською, спільно з спеціалістом Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено інтерактивну бесіду, за участю жінок, які у пошуку роботи (з дотриманням карантинних вимог). Метою заходу є привернення уваги суспільства до впровадження в Україні нової форми  виховання дитини у сім’ї – патронатної.

  Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками, або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками та  надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю, відповідно до найкращих інтересів дитини.

    В ході проведення бесіди, присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо порядку створення сім’ї патронатного вихователя, переліку відповідних документів та умов, які необхідні для виконання даних обов’язків, порядку виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною. На завершення, учасники заняття отримали інформаційні буклети про сімейний патронат з контактними даними установ - Калуського міського центру соціальних служб (м. Калуш, вул. Пушкіна, 9а, тел. (03472) 70075) та Служби у справах дітей (м. Калуш, вул. С. Бандери, 18, тел. (03472) 66253), до яких можна звернутися жителям Калуської міської територіальної громади, у випадку виявлення бажання стати патронатним вихователем.

   Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, котрі мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки!

Фахівець із соціальної роботи

Василина Кашівська

Інші новини