15o

Патронат над дитиною – професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини,яка опинилася у складних життєвих обставинах

  • 2023.02.01 16:13
    • Соціальна сфера
  • 344
????Метою патронату є: забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків (осіб, які їх замінюють) опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сімейного виховання, яка найбільше відповідає потребам дитини.
????Чому ця послуга потрібна саме сьогодні?
Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга патронату над дитиною набуває ще більшої актуальності.
????Що це дасть для дитини: безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.
????Що це дасть батькам дитини: можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воз’єднанню родини.
????Яку підтримку будуть отримувати патронатні вихователі?
Патронатні вихователі отримують заробітню плату 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць за надання послуг та 2 прожиткових мінімумів на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості. Розмір оплати збільшується на 10% за кожну дитину віком до 1 року, дитину з інвалідністю.
????Запрошуємо до співпраці небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.
????За консультацією та більш детальною інформацією можете звертатися в службу у справах дітей за адресою вул. С. Бандери , 18 (3 поверх), м.Калуш або за телефоном 0347266253
Інші новини