1o

ПАМ’ЯТКА щодо дотримання карантинних обмежень

  • 2021.02.23 09:25
    • Громада
    • Держпродспоживслужба
  • 386

 Кабінет Міністрів України  Постановою від 17 лютого 2021 р. № 104 затвердив  встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня.

Документом встановлено чотири рівні епіднебезпеки:  зелений, жовтий, помаранчевий та червоний, а також показники їх визначення. 

На Прикарпатті встановлено «червоний рівень»  епіднебезпеки.

До особливого розпорядження  заборонено:

1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

2.  Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс.

3. Приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених в п.4. нижче.

4. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

4.1. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

4.2. торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

4.3. провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

4.4. виконання робіт із збирання і заготівлі відходів.

5. Приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

6. Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів.

7Приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів.

8. Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів.

9. Робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

10. Діяльність непродовольчих ринків.

11. Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів закладів загальної середньої освіти.

Інші новини