7o

Мріють радіти. У Калуську громаду приїхали гості із Нікополя

  • 2023.12.19 16:57
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 115

   П’ятнадцять школярів і двоє дорослих із Нікополя Дніпропетровської області гостюють цього тижня у Калуській громаді.

    Поїздка стала можливою завдяки співпраці між мерами Нікополя і Калуської громади. Діти мають нагоду відволіктись від їхньої страшної буденності.

   — Фактично, ми знаходимося на «нулі», нас від росіян відділяє тільки русло Дніпра, котре стало вже сухим, а є тільки старе русло. Це десь приблизно 7 кілометрів. Ми за день можемо відчувати обстрілів по 5-6, у найстрашніший день обстрілів було одинадцять, — пригадує заступниця директора із виховної роботи нікопольської гімназії №23 Вікторія Комісар. — Нам показали, що нас можуть знищувати не тільки артобстрілами. У одну зі шкіл прилетів «Іскандер», зруйнував її, там загинули чотири людини. Діти у Нікополі навчаються виключно на дистанційній формі. Чимало переїхало у інші регіони чи за кордон, але багато – повернулися чи залишилися. На відпочинок у Калуську громаду привезли 15 дітей. Наймолодшому — 9 років, найстаршому — 16 років. Є діти, батьки яких воюють. Є такі, що проживають на «береговій лінії»: над їхніми хатами «літає» щодня.

  Серед дітей є обдаровані художники, спортсмени, переможці предметних олімпіад. Гості уже встигли відвідати різдвяну виставу у Боднарові, екскурсію Калушем, місцеві басейни, кінозал і льодову арену. Звідти взяли найкращі враження.

   — Ми були вражені, наскільки тепло нас тут зустріли і опікують. Від кожної людини, з якою тут спілкуємося, відчуваємо підтримку, сердечне тепло, яке дуже нас зігріває. Ми щиро вдячні всім, хто долучився до організації відпочинку. Повірте: для дітей це дуже цінно, — каже Вікторія Комісар. Гості вражені чудовою інфраструктурою міста. І кажуть: попри все працюють для того, щоб Нікополь тримався, жив. Навіть висаджують біля навчальних закладів квіти, щоб було яскравіше. «Мріємо радіти», — кажуть нікопольчани.

Інші новини