26o

Найуспішніші спортсмени громади отримуватимуть стипендію міського голови

  • 2024.01.23 11:37
    • Громада
    • Спорт
  • 122

   Упродовж року 54 мешканці і вихованці спортивних закладів громади отримуватимуть стипендію міського голови за результатами досягнень у 2023 році.

 Це – переможці і призери Чемпіонатів України, Європи і світу. Подання щороку здійснюють спортивні школи громади, місцеві федерації, профільні громадські організації. Стипендію отримуватимуть 25 спортсменів олімпійських видів спорту. У цьому списку найбільше представників вільної боротьби – 19, а також по троє займаються важкою і легкою атлетикою. Зокрема, Юрій Климкович – срібний призер Чемпіонату Європи з важкої атлетики серед кадетів до 15 років, Чемпіон України серед юнаків, а також Аліна Філіпович — чемпіонка Європи і світу з вільної боротьби серед юніорів, переможниця Кубка України.

   На отримання стипендії також подано 29 осіб-представників неолімпійських видів спорту. Чотирнадцять займаються спортивним орієнтуванням. У Списку також п’ять каратистів, по три спортсмени представляють кікбоксинг і тайський бокс, по двоє шахістів і самбістів. Зокрема, Андрій Лагойда, бронзовий призер Чемпіонату Світу серед юнаків із інвалідністю з карате WKF; Назар Левицький, Чемпіон світу зі спортивного орієнтування бігом (спринт) серед спортсменів із вадами слуху (дорослі); Чемпіони світу серед юніорів із Таїландського боксу Василь Рендзяк, Євгеній Стасюк, Ілля Жекало.

   Розмір стипендії різниться залежно від досягнень спортсмена: від 250-и до 3000 гривень щомісяця.

Інші новини