16o

Cильні, витривалі і розумні. 44 учні навчаються у спортивних спецкласах. ВІДЕО

  • 2024.01.16 13:25
    • Громада
    • Трансляції
    • Відео
  • 238

 Дуже часто дитина визначає свої здібності, таланти і навіть бажану майбутню професію саме у позашкіллі.

     Це може бути мистецтво, техніка чи спорт. Те, що їй насправді цікаво і робить її щасливою. Тому, поєднання улюбленого заняття і основного навчання у школі — ефективна формула виховання щасливої молодої людини. Два спортивні класи сформовані у вересні минулого року на базі Калуського ліцею №6. У шостому класі навчається 24 дитини. Ще 20 – об’єднані у сьомий клас. Учні цих класів мають два тренування на день, із акцентом на той вид спорту, яким займаються. Наразі це – вільна боротьба, футбол і спортивне орієнтування і карате. Уранці більше часу наділяють загальній фізичній і теоретичній підготовці.

   Діти можуть відвідувати тренажерні зали, басейн, кататися на лижах тощо. Після уроків відбуваються профільні загальні тренування. Така практика, кажуть фахівці, напрацьована ще у спортивних інтернатах, і нині застосується у спортивних училищах. Вона ефективна, і обов’язкова для тих, хто у майбутньому хоче обрати спортивну кар’єру. — У першу чергу спортивні класи ефективні в тому, що вони мають режим у харчуванні, тренуванні, згуртованості дітей. Діти стають однією родиною, вони прагнуть більшого і кращого, — підкреслює директорка ДЮСШ Калуської міської ради Мар’яна Квятковська.

   Тренери наголошують: уже за півроку такої роботи результат очевидний. Надзвичайно вдало виступили на Чемпіонаті України у групі U-13 калуські борці: п’ятеро учасників отримали п’яті місця. Семикласниця Валерія Юрас зі спортивного класу – чемпіонка України. Учень спортивного класу Михайло Єнкало також здобув титул чемпіона України зі спортивного орієнтування серед дітей до 12-и років. На чільних місцях у заліку команда футболістів на чемпіонаті області, численних регіональних і всеукраїнських турнірах. Діти отримують посилене дворазове харчування.

  Вартість на день – 85 гривень. У ліцеї враховують смаки і уподобання дітей. Додають фрукти і овочі. Юні спортсмени навчаються на загальних засадах, і, як стверджують у ліцеї, не відстають у навчанні від своїх однолітків із загальних класів. Учні шостого спортивного класу виросли за середнім балом з української мови, інформатики, географії.

  Учні сьомого класу покращили свої знання із фізики, географії та історії. Учень шостого спортивного класу ліцею №6 Андрій Заліський здобув третє місце на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади із математики. Семикласниця Валерія Юрас посіла на міському етапі олімпіади з хімії третє місце. — Наш максимум – хочемо найкращого. Ми віримо, що у нас у Калуші будемо мати ще не одного олімпійця, — упевнена Мар’яна Квятковська.

  У відео — тренери і діти про навчання у спортивних класах.

Інші новини