12o

Вихованці центру науково-технічної творчості долучилися до всеукраїнської акції

  • 2023.12.18 08:38
    • Громада
  • 81

   Щозими учні закладів освіти, позашкільних закладів долучаються до Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка».

   Не винятком став і цей рік. Біля закладів освіти на деревах дітвора розвішує годівнички. Вчитися опікуватися потребуючими - важливо.

   У центрі науково-технічної творчості учнівської молоді гамірно – зібралися вихованці, щоб годівнички, які вони виготовили напередодні, розмістити на деревах. «Поновили ті, які вже були та виготовили нові, – повідомила завідувачка еколого-натуралістичного відділу центру науково-технічної творчості Галина Савчин. – «Практика показує, що годівнички, які виготовлені із вторсировини, є не досить практичними, а саме з картону, пластику. В зимовий період під час снігопадів, вітру швидко руйнуються, падають на землю. Найкращі – це годівнички з дерева. Хоча сьогодні є два екземпляри і із вторсировини, щоб показати, які можуть бути. Якщо немає інструментів та дерева, то можуть бути і такі. Цього року годівнички виготовили вихованців гуртка «Лозоплетіння», керівник гуртка Руслан Навальковський, «Юні квітникарі», керівник Надія Стасів. Щоб більше дізнатися про птахів та їх зимівлю – для дітей провели вікторину.

   Завітали в центр і представники ГО «Націократи». Привезли корм для тварин, які мешкають у центрі, тирсу та сіно. Організація займається волонтерською діяльністю, допомагає військовослужбовцям, а також приділяє увагу патріотичному вихованню дітей, «Ми вважаємо, що робота з дітьми та молоддю не менш важлива, ніж допомога воїнам», - зазначив представник ГО Михайло Гресько. Оксана Галіпчак, керівниця організації: «Німецька спільнота, з якою співпрацюємо, надає допомогу і цивільним.

   Ми завезли нитки, спиці для дітей, які займаються в’язанням гачком, в ЦХТДЮМ. Також матеріали волонтерам в «Юність», де плетуть шкарпетки нашим захисникам. Передали постільну білизну, яку фарбують хлопцям на сітки». Оксана Канюка, директорка центру, запропонувала волонтерам ляльки-мотанки: «Якщо ви десь везете допомогу, у нас є гарні власноруч виготовлені вироби. Наприклад, ляльки-мотанки, Ми можемо і хочемо помагати. У нас всі зацікавлені: і викладачі, і діти». Годівнички розмістили по периметру території центру. Щоб діткам було зручніше опікуватися своїми меншими друзями.

Інші новини