27o

Хвилиною мовчання калушани вшанували пам’ять головнокомандувача УПА

  • 2024.03.05 13:00
    • Громада
  • 100

   Вранці 5 березня 1950 року українська земля вітала прихід весни, а в селі Білогорщі під Львовом геройською смертю поліг командир армії нескорених, генерал-хорунжий УПА Роман Шухевич.

  Він відійшов до свого Творця на 43-му році, віддавши Батьківщині все своє бурхливе, сповнене небезпек і боротьби, життя. Він боровся за Українську Самостійну Соборну Державу і цю ідею відстоював до останнього подиху.

  Сьогодні, в день 74-х роковин трагічної загибелі легендарного Тараса Чупринки, калушани вшанували його світлу пам’ять хвилиною мовчання. До підніжжя пам’ятника, зведеного в нашому місті народним коштом, лягли квіти шани. Через понад півстоліття після своєї смерті Роман Шухевич залишається потужним подразником для сталінських нащадків, а для українців – незнищенним символом національно-визвольної боротьби, героїчним прикладом нескореності. Тому продовжуємо столітню боротьбу за волю та незалежність, за самостійну Україну!

   Пам’ятаймо всіх Героїв, які віддали і провжують віддавати свої життя в боротьбі проти лютого віковічного ворога! Не маємо права забути!

   Слава Україні!

Інші новини