12o

Із Днем української писемності та мови!

  • 2023.10.27 08:59
    • Актуально
  • 162

  Цьогоріч Україна вперше відзначатиме День української писемності та мови 27 жовтня.

  Адже 8 липня 2023 року Президент України підписав указ про перенесення дати з 9 листопада на 27 жовтня. Зміна пов’язана з переходом на новий календар (позаяк День української писемності та мови визначено у день памʼяті Преподобного Нестора-Літописця). Без перебільшення, українська мова для нашого народу є справжнім оберегом, символом і гарантом незнищенності нації.

   «Століттями підступний ворог намагається сплюндрувати українське слово, спопелити українську землю, поневолити українську націю. Але йому не вдасться нас зламати, бо українська – мова Переможців, мова волелюбного народу, який понад усе прагне одного – жити у незалежній державі! Щодня наші Герої ціною власних життів відстоюють ідентичність, самобутність, правду українського народу в боротьбі з ворогом. І нізащо не дозволять, щоб замість солов‘їної в Україні панувало вороже слово!

   Щиро сподіваюся, що на сьогодні питання «Чи має мова значення?» – вичерпне! Так, має і неабияке! Тож шануймо українську, цінуймо можливість спілкуватися рідною мовою на рідній землі! Із Днем української писемності та мови, дорога громадо!»

Калуський міський голова       Андрій Найда

Інші новини