30o

27 серпня у м. Калуш відбулось урочисте вшанування 165-ї річниці від дня народження Івана Франка «Велетень думки і праці»

  • 2021.08.27 13:22
    • Актуально
    • Культура
  • 1114

 Іван Франко не просто звичайний чоловік, а ціла епоха української культури, який увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист і філософ, фольклорист і мовознавець, етнограф і економіст, громадський і політичний діяч.

    Один з найвидатніших письменників слов’янських народів. Інтелектуал, мислитель і духовний наставник українців. Учасники Народного театру «Легенда» (керівник Леся Піцик) відтворили історії кохання романтичного Каменяра. Актори втілили в життя образ трьох жінок, яких він любив, і цю любов оспівав у своєму вірші «Тричі мені являлася любов». Зі словами привітань виступила заступник міського голови Надія Гуш та зачитала всім присутнім рядки поезії. Правнучка Онуфрія, рідного брата Івана Франка - Олеся Франко виступила з власним твором про видатного родича. Пісні на вірші Івана Франка глядачам подарували тріо « Бойківчанка» та дует у складі Наталії Левінської та Олесі Перегіняк. На завершення заходу представники влади поклали квіти до пам’ятника Івану Франку.

 

Інші новини