14o

Калуська громада попрощалася з 33-річним калушанином, старшим солдатом Ярославом Перваком

  • 2024.03.31 19:45
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 260

Ярослав народився 29 квітня 1989 року. Був добрий, люблячим, слухняним сином, онуком, братом, вірним другом. Навчався та зростав у Калуській школі №1, далі здобував освіту в Івано-Франківському коледжі фізичного виховання, Калуському політехнічному коледжі. 

Служив в ЗСУ. Одружився. У люблячій сім’ї народився синочок. Працював на підприємствах Калуша, Долини, а також і за кордоном. Був надійною опорою для своєї родини.

 Саме задля безпеки своєї сімї, своїх ближніх в перші дні війни добровільно, не вагаючись, став на захист України від російського ворога.

 Самовіддано служив спершу в роті охорони, потім старшим стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону управління 10 ОГШБ "Едельвейс". 

Обіцяв рідним перемогти ворога і повернутися. Був мужнім, хоробрим, самовідданим. Бойові позиції з побратимами тримали до останнього. 

 З серпня 2022 року з Ярославом пропав зв'язок. Проте була надія, що живий...

Та, на жаль, в громаду надійшла скорботна звістка - старший солдат Ярослав Первак загинув 10 серпня 2022 року на Донеччині під час ведення бойових дій із військовими формуваннями російської федерації.

Попрощатися із бійцем приїхали побратими, військовослужбовців 10 ОГШБ, а також з інших військових частин, для яких служити поруч з Ярославом було за честь. Вони подякували батькам за сина, мужнього воїна, та вручили рідним прапор «Едельвейсу». 

Подвиг нашого Захисника в ім'я майбутнього української держави житиме вічно у серцях, у пам’яті народу.

Світла пам'ять та вічна слава Герою Ярославу Перваку!

Інші новини