17o

П‘ять мов любові у спілкуванні з дитиною

  • 2023.04.05 11:44
    • Соціальна сфера
  • 248

Саме під такою назвою, у рамках співпраці Калуського міського центру соціальних служб та Жіночої консультації СП “Пологовий будинок” КНП “Калуської ЦРЛ”, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”*, проведено чергове заняття з вагітними жінками, з метою соціально-психологічної підтримки. 

   На  тренінговому занятті майбутні матусі мали змогу отримати інформацію, що розуміється під самим поняттям “мова любові”, як її проявляти та на що слід звертати увагу дорослим при виборі “мови любові”, враховуючи індивідуальні потреби дитини. Дана тема є актуальною і для тих жінок, які вже мають досвід виховання дітей, і для тих, котрі готуються стати матір’ю вперше, адже розуміння потреб і бажань дітей – це шлях до міцних стосунків із ними, а п’ять мов любові – це інструмент для виявлення того, що найкраще демонструє любов дитині. Що ж належить до п’яти мов любові? Це - слова підтримки (похвала), обійми, продуктивно проведений час разом, допомога, подарунки. Зрозуміти мову любові нескладно, батькам достатньо розпізнати потреби дитини і дати їй любов передусім у тій формі, що найближча до неї: чи в спільному проведенні дозвілля, чи в щирій похвалі й емоційній підтримці,  чи в подарунку, чи в теплоті стосунків, чи в материнській турботі, яка цінніша за всі подарунки на світі. Саме так зароджується глибинний зв'язок між дітьми та батьками. Кожна дитина – унікальна і потребує проявів любові, які відповідають саме її внутрішнім відчуттям. Це допоможе дитині відчути власну цінність і стане стрижнем упевненості в собі в будь-якому віці та рівні розвитку.

  Шановні майбутні батьки, долучайтеся до нашої СПІЛЬНОЇ роботи! Огорніть дитину любов’ю ще до появи на світ та гідно виконуйте свій обов’язок після її народження!

  #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

Інші новини