12o

Триває підготовка закладів освіти Калуської громади до нового навчального року

  • 2023.08.15 12:59
    • Освіта
  • 204

Упродовж тижня стан готовності установ вивчає комісія фахівців на чолі із заступницею міського голови Надією Гуш.

  До складу комісії входять представники Нацполіції, ДСНС, Держпродспоживслужби, управління освіти. Кожен з них має свою ділянку роботи: беруть проби води, оцінюють стан харчоблоків, перевіряють пожежну сигналізацію, протипожежні щити, покажчики «Вхід-вихід» і т. д.

   Одночасно дивляться за ходом ремонтних робіт та формують перелік проблем, які необхідно усунути. Якщо в комісії не виникає зауважень – підписують акти готовності того чи іншого закладу до роботи. Якщо ж виявляють певні недоліки – пропонують усунути їх до 1-го вересня. Ступінь готовності до початку навчального року відвіданих станом на 15 серпня шкіл і садочків голова комісії Надія Гуш оцінює, назагал, позитивно. Щоправда, десь тривають капітальні ремонтні роботи, які підрядник обіцяє завершити аж до початку опалювального сезону. Мова йде про реконструкцію системи опалення у ліцеї №5. На це з місцевого бюджету було виділено понад 1,5 млн. грн.  Зазначені роботи в першу чергу мають завершити у навчальних корпусах, а далі продовжать у спортзалі. Уроки фізкультури в цей час відбуватимуться на свіжому повітрі.

   Окремою і найголовнішою проблемою залишається стан укриттів. «Повністю готовим до безпечної експлуатації, цілком сухим прихистком, наразі, не може похвалитися жоден заклад освіти нашої громади», - констатує Надія Гуш. «Негода скрізь наробила шкоди. Тому треба продовжувати займатися дренажем, відкачуванням води, просушуванням, провітрюванням приміщень». Протягом двох перших днів тижня комісія перевіряє міські об’єкти, а в середу і четвер – вирушить до старостинських округів.

Інші новини