26o

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН: ПРІОРИТЕТИ НА НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

  • 2023.08.30 16:10
    • Освіта
    • Трансляції
    • Відео
  • 409

  Відбулася щорічна конференція керівників закладів освіти.

  Традиційно підбили підсумки минулого навчального року і окреслили перспективи на новий. — Значною проблематикою у навчальних закладах є те, що кількість учнів суттєво зменшується. У минулому році близько на 600 учнів стало менше. Звичайно, така ситуація впливає на розвиток освітньої субвенції, фінансування закладів. Перспектива, на жаль, не дуже оптимістична, адже значно зменшується і народжуваність діток у громаді. Якщо раніше в місяць було 140 новонароджених, то зараз - 60-70, - зазначив міський голова Андрій Найда.

— Тому, наша громада взяла активний напрямок на розвиток у нас релокованих підприємств. Таким чином з’являються нові робочі місця, що зацікавлює внутрішньо переміщених осіб, а, відповідно, і збільшується кількість здобувачів освіти у наших закладах. Минулого року, не зважаючи на суттєві труднощі, галузь освіти громади втримала високу планку: із 383-х випускників 11-х класів 27 нагороджено золотими медалями, 23 – срібними. 13 випускників із громади отримали максимальний бал на НМТ. Цього року за парти у 21-у закладі середньої освіти громади сядуть 8,9 тис. здобувачів освіти. Навчальний процес відбуватиметься в очній формі.

  Визначили у пріоритети на новий навчальний рік: - створення безпечного освітнього процесу; - подолання освітніх прогалин; - ментальне здоров’я; - залучення учнів до навчання у різних формах.

  На конференції заслухали низку доповідей про надолуження освітніх програм і організацію безпечного і сприятливого освітнього простору. Подяку Калуському ліцею №6 від командира 79-го окремого батальйону тероборони за допомогу отримала директорка закладу Віра Притуляк. Віримо, що новий навчальний рік стане для освітян успішним, і завершиться у переможній, мирній Україні!

Інші новини