14o

Калуський ліцей першим на Прикарпатті став учасником проєкту для молоді «Стартап Батяри 4.0»

  • 2023.10.17 14:52
    • Освіта
  • 187

   100 учнів Калуського ліцею №6 стали учасниками навчального проєкту «Стартап Батяри 4.0».

   Цей проєкт розрахований на креативну молодь від 10 до 17 років, готову розкрити свій потенціал і можливості та втілити яскраву ідею в успішний стартап. Програма стартувала 16 жовтня, а сьогодні відбулось її офіційне відкриття за участю керівника Tech StartUp School Назара Подольчака і проєктного менеджера Наталії Цигилик.

   У рамках проєкту учні мають пройти навчальний курс «Креативне мислення та шлях до стартапу» - про те, де шукати ідеї та як їх втілювати в життя. Зокрема, учні поринуть в захоплюючий світ 3D-моделювання і 3D-принтерів, зможуть самостійно створювати реальні і трьохвимірні речі, роздруковуавти їх на 3D- принтерах тощо. А загалом курсом передбачено набагато більше різноманітної корисної інформації. Заняття відбуватимуться в онлайн та офлайн-форматі в позаурочний час і триватимуть упродовж навчального року у формі гурткової роботи.

   Програма, яку вестимуть досвідчені тренери, передбачає подальшу менторську підтримку для реалізації власних проєктів. За словами директорки ліцею Віри Притуляк, «діти сприйняли пропозицію взяти участь у проєкті «на ура!», з радістю погодились відвідувати заняття, вони хочуть учитися чомусь новому, здобувати нові знання». Навчання є безкоплатним. Проєкт реалізує Tech StartUp School (Львів) спільно з Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine) за підтримки Національного університету «Львівська політехніка», управління освіти Калуської міської ради.

  Як повідомила депутатка Калуської міської ради Оксана Савчук, минулого року проєкт «Стартап Батяри 4.0» успішно реалізовувався на Львівщині. А цьогоріч першим, і наразі, єдиним його учасником на Прикрпатті є Калуський ліцей №6.

Інші новини