14o

Опалення, харчування, зарплати - обговорили на нараді з керівниками закладів середньої освіти

  • 2023.10.13 17:02
    • Освіта
  • 146

13 жовтня відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти за головуванням заступниці міського голови Надії Гуш.

   На нараді йшлося про заробітні плати працівників закладів середньої освіти та закладів дошкільної освіти. Як відомо, цьогоріч надійшло на 14 млн гривень освітньої субвенції менше, ніж було заплановано. Однак, у цих умовах винайшли можливість виплачувати 20% за престижність праці вчителям нової української школи, виплачено щорічну винагороду у розмірі 30%. Доплату у розмірі 15% за престижність праці виплачують вихователям дитячих садочків та дошкільних підрозділів, що діють при ЗЗСО.

  Господарський блок питань включав планування капітальних і поточних ремонтів на наступний рік і початку опалювального сезону. Надія Гуш наголосила на необхідності забезпечення комфортних умов перебування у закладах освіти. Якщо впродовж трьох днів середньодобова температура повітря становитиме менше 8 градусів, то одразу після цього опалювальний сезон розпочнеться у всьому місті. У закладах охорони здоровʼя та закладах освіти опалювальний сезон може розпочатись і швидше. Адже згідно норм температурний режим в приміщенні повинен становити 17-20 градусів. Обговорили забезпечення корисним і смачним харчуванням, медичні огляди працівників закладів освіти, національно-патріотичне виховання учнів.

  Надія Богданівна окремо відзначила неймовірну роботу на підтримку наших Захисників на шкільних ярмарках. На таких заходах вдається зібрати багато коштів. Велика подяка кожному членові шкільних колективів, учням, батькам, які долучаються до важливої справи! Диплом про присвоєння премії ім. К. Малицької вручили цьогорічній лавреатці – директорці Калуського ліцею ім. Д. Бахматюка Оксані Табачук. Нагороду від Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА отримав директор Пійлівського ліцею Іван Качак. Наради обіцяють зробити традиційними. За потреби – залучати інших керівників міста.

  Продуктивний діалог – запорука успішної роботи галузі!

Інші новини