18o

У Калуському ліцеї №10 у шести класах розпочалося дистанційно навчання для дітей, які перебувають за кордоном

  • 2023.10.11 09:25
    • Освіта
  • 140

   Калуський ліцей №10 - серед двох освітніх закладів на Прикарпатті, у якому викладають українознавчий компонент для дітей дистанційно. Діти мають змогу навчатися одночасно очно за кордоном та дистанційно в рідній країні.

   Навчання стартувало 2 жовтня у 3, 4, 6, 7, 9, 11 дистанційних класах. Здобувачі освіти в 1-4 класах вивчають українську мову та літературне читання, «Я у світі»; 5-9 – українську мову та літературу, історію України, 8-9 – географію, 9 – основи правознавства; 10-11 – українську мову та літературу, історію України, Захист України; 10 – громадянську освіту; 11 – географію.

   Розклад уроків складено з урахуванням зайнятості учнів протягом дня у закладах освіти країни перебування. Серед учнів – не тільки мешканці Калуської громади, а й інших. Як заначила директор ліцею Тетяна Федорів, країни, де розпочали вивчати українознавчий компонент – майже вся Європа. Були бажаючі і з Америки та Канади. Та, на жаль, різниця в часі не дає змоги долучитися до навчання.

   Важливим складником освітнього процесу є консультації, індивідуальні та групові заняття, які проводяться у зручний для учнів час. Їх організація і проведення спрямовується на виявлення і зменшення освітніх розривів, зумовлених різницею українських і закордонних навчальних програм. Використовується синхронне і асинхронне навчання.

  Набір охочих до вивчення українознавчого компоненту триває. Клас відкривають при наповнюваності 15 учнів. Для навчання у дистанційних класах Калуського ліцею №10 необхідно надсилати запити на електронну адресу закладу kalushschool10@ukr.net

Інші новини