27o

Танцювальна магія від студії «Магія Сходу»

  • 2024.06.10 16:05
    • Громада
    • Культура
  • 57

Півторагодинна творча програма, яка об’єднала 16 сольних і 12 групових номерів. У неділю, 9 червня, у ПК «Юність відбувся звітний концерт студії східного танцю «Магія Сходу». 

— Ми взялися за дуже круту програму, і до кінця не були впевнені, що нам удасться. На щастя, не було тривог і не вимикали світло, — розповідає засновниця і керівниця студії «Магія Сходу» Тетяна Кузевич. — Але, головне, що зібралася повна зала зацікавлених, небайдужих, вдячних глядачів. Це дуже багато важить для будь-якого артиста.

Калушанка Тетяна Кузевич заснувала студію східного танцю «Магія Сходу» у 2012 році. Нині колектив нараховує 50 дівчаток, дівчат і жінок. У студії затримуються на багато років: часто стають подругами, кумами. Хороші взаємини помітно і на сцені. 

— Я ніколи не була за кількість. Я — за хорошу атмосферу, — зізнається Тетяна Кузевич. — Коли дружать між собою, коли старші дружать із молодшими і, навпаки, молодші тягнуться до старших. Це запорука професійного і творчого зростання. Так ми тримаємо себе у тонусі, стаємо мудрими, і залишаємося сучасними.

За ці роки студія напрацювала собі добре реноме. Із «паркету» «Магії Сходу» виростали професійні танцівниці, безліч дівчаток, жінок різного віку отримали впевненість, розкрили творчий потенціал, отримали улюблене заняття.

Особиста гордість Тетяни Кузевич — донька Олександра. Третій рік поспіль дівчина отримує відзнаку як танцівниця року Федерації східного танцю України. На цьогорічному звітному концерті Олександра представила трьох уже власних вихованців. Дівчина готується вступати на хореографічний напрям і продовжувати справу мами.

Тільки від початку цього року студія «Магія Сходу» здобула Гран-прі міжнародного Міжнародного мистецького різдвяно-новорічного фестивалю-конкурсу «FORMIDABLE ». А наступними вихідними уже вчетверте від початку року братимуть участь у танцювальному конкурсі. Федерація східного танцю України визнала калуську студію однією із найбільш чисельних і найактивніших. Вік учасниць — від 4-х до 50-и років.

— Із дітками працювати складніше. Застосовую зовсім іншу методику: ми багато бавимося. Я їм віддаю дууууже багато енергії. Буває, що підводжуся із колін аж наприкінці тренування, — розповідає Тетяна Кузевич. — Заняття із дорослими — це більше про віддачу і спілкування. Я їх теж добряче «дресирую»! Але тут важить і взаємопідтримка, і спілкування, і атмосфера у групі. Тому маленькі дітки танцюють більше у сучасному напрямку. Для них даємо багато загальної підготовки. Намагаємося додатково організувати заняття із спортивної гімнастики із тренером-фахівцем. Чим старша танцівниця — тим більше елементів східної хореографії із нею застосовую. Наші ювеналки і юніорки — це прекрасні танцівниці східного танцю із високою самооцінкою і відмінною самовіддачею на сцені. 

Тетяна Кузевич переконує: східний танець — це чуттєва, витончена демонстрація жіночої краси і сили. Відтак, для жінок різного віку вона обирає різноманітні стилі, напрямки, вигадує цікаві «фішки», що підкреслюють індивідуальність. У постановках для звітного концерту Тетяна Кузевич спільно із режисеркою Юлією Дюндіною втілили близьку кожному актуальну програму. Поєднали і воєнну тематику, і етнічні елементи, і сучасний танець.

— Східний танець — це повністю про жіночність. Тому, так: його можна цілком успішно «вписати» у номери етнічного, патріотичного спрямування. Він поєднується із відтінками української культури. Адже уся чуттєвість української культури — це жіноча енергія. Тому тут — попадання на 100%, — переконує Тетяна Кузевич. — Східна хореографія — це краса, яка доречна, щоб розкрити будь-яку тематику, висловити будь-яку гаму почуттів.

Під час звітного концерту збирали гроші на підтримку Українського війська. Вдалося залучити 4510 гривень. Їх передадуть на закупівлю дронів для підрозділу Калуського ТрО.

Тетяна Кузевич вдячна усім, хто долучився до організації концерту, хто допомагає у роботі. Особливо, своїм вихованцям, їхнім сім’ям — за розуміння, наполегливість, підтримку.

Інші новини