30o

Дві лікарки-поетеси влаштували творчу зустріч у Калуші

  • 2024.06.10 12:02
    • Громада
    • Культура
  • 69

Лікують, а на дозвіллі — пишуть поезії.

Дві калуські лікарки, Тетяна Ждан і Олександра Митровцій, влаштували творчу зустріч «Душа не може жити без тепла». Зустріч відбулася у центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка у неділю, 9 червня.

Калушанка Тетяна Ждан виросла у сім’ї лікарів і перейняла професію батьків. Працює лікарем-невропатологом в Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Минулого року Тетяна посіла перше місце у конкурсі авторської поезії «Тобі, мій Калуше!». Друкувалась у збірці «Серця білих янголів», яка вийшла у 2020 році в Івано-Франківську. 

Олександра Митровцій народилася та виросла у Підмихайлі. Сьогодні вона – лікар-отоларинголог у Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Дипломантка різноманітних конкурсів та фестивалів. У 2001 році вийшла збірка поезій «Дотик крила». Також пише ліричну прозу, оповідання, музику до своїх віршів. 

Тепло відгукнулася про творчих колег застуниця міського голови Калуша Наталія Кінаш:

«Знаю їх, як чудових спеціалістів-медиків. А сьогодні була вражена їх поетичним талантом! Поезії, які викликали сльози, пісні, які торкали душу. Дякую за пережиті емоції. Творчих злетів, і з нетерпінням чекатиму нових зустрічей!», — зазначила Наталія Кінаш.

Чуттєву поезію доповнив музичний супровід під гітару у виконанні Яринки-Яворинки та хореографія від донечки – Даринки Митровцій.

На зустрічі організували збір коштів на допомогу нашим захисникам. Вдалося зібрати 20 тис. гривень і 50 доларів США. Гроші передадуть волонтерові Сергію Демчуку на закупівлю дронів для підрозділу розвідки 8 батальйону 10 бригади «Едельвейс».

Щиро тішить, що у Калуській громаді проживають такі талановиті, достойні, порядні, добрі люди!

Інші новини