10o

Орденом “За мужність” III ступеня Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив захисника України, калушанина Павла Воробця. Відповідний указ підписано 29 лютого 2024 року

  • 2024.03.13 11:10
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 75

Павло Воробець народився 1976 року в Калуші. На захист України він став ще у 2014 році. У складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади воював під Нікішиним, вийшов з Дебальцівського котла.

За особисту мужність і героїзм був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком «За зразкову службу», нагрудним знаком «За військову доблесть» та ін.
Потім перебував за кордоном, але з початком повномасштабної війни не міг стояти осторонь, тому повернувся на Батьківщину.
На передову вирушив 11 липня 2022 року в складі 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Служив стрільцем-помічником гранатометника мотопіхотного відділення військової частини.
Виконуючи бойові завдання двічі, у серпні та жовтні 2022 року, зазнав осколкових поранень. Після тривалої реабілітації повернувся в зону бойових дій до своїх побратимів.
Виконуючи чергове бойове завдання, 31 грудня 2023 року Павло Воробець загинув від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Вічна пам’ять і слава Героєві, доземний уклін та шана за жертовний подвиг!

Інші новини