22o

Можливість виробництва протезів у Калуській громаді розглядає міський голова Андрій Найда

  • 2023.08.18 17:30
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 202

18 серпня міський голова Андрій Найда разом з керівництвом міст Херсона, Мелітополя, Баштанки, Покровська і ін. відвідали у Львові Національний реабілітаційний центр "Unbroken".

   Установа відома своєю допомогою тисячам наших пораненим бійцям. Важливим напрямком роботи центру є протезування кінцівок у військовослужбовців, а також дітей, які залишилися без рук чи ніг внаслідок воєнних дій російського агресора. Лікуватися тут може кожен поранений воїн. Для цього спершу необхідно пройти консультування безпосередньо у спеціалістів центру. Адже, на жаль, переважна кількість поранених потребує реампутації перед встановленням протезів.

  «Величезна подяка всім лікарям центру. Адже значній кількості воїнам, дітям вже встановлені протези. Центр допоміг і фахівцям нашої ЦРЛ щодо навчання методам реабілітації», - зазначив Андрій Найда.

- «Є питання щодо виготовлення протезів в Україні. На жаль, таких підприємств не так і багато. Тому буду напрацьовувати проєкт будівництва підприємства з виготовлення протезів в нашій громаді. Я сам виробник полімерно-композитної галузі і тому чітко уявляю, які це процеси і те, що у нас в громаді є фахівці, які зможуть освоїти це виробництво». Зараз це теж одна з важливих цілей допомоги нашим пораненим воїнам і дітям, які внаслідок війни втратили кінцівки.

   Міський голова Андрій Найда домовися з керівництвом закладу про співпрацю з медичними працівниками Калуської громади.

Інші новини