22o

Калуська делегація взяла участь у форумі «Усі діти — наші»

  • 2024.06.06 17:07
    • Громада
    • Освіта
  • 82

«Усі діти — наші». Форум під такою назвою об’єднав сьогодні в Коломиї представників дев’яти громад із усієї України у рамках проєкту «Право на сім’ю». Проєкт реалізує СОС «Дитячі містечка» за підтримки німецьких донорів. 

На форумі були присутні міський голова Калуша Андрій Найда, директорка Калуського міського центру соціальних служб Галина Дидич та начальниця служби у справах дітей Калуської міської ради Леся Дзундза.

Тема – створення та надання гідних соціальних послуг для вразливих родин.

«Упродовж панельної дискусії ми ділилися досвідом одні з одними щодо планування та бюджетування соціальних послуг, а також викликів та можливостей, які зустрічаються громадам у цей нелегкий час зокрема», — зазначив Андрій Найда.

Завдяки проєкту «Право на сім’ю» вже у трьох громадах Прикарпаття, зокрема, і в Коломиї облаштовано Єдиний центр надання реабілітаційних та соціальних послуг для дітей та дорослих, яким необхідна підтримка кваліфікованих фахівців. Учасники форуму відвідали заклад, оглянули умови, які допомогли створити благодійники. Два відділення, реабілітаційне та денного перебування, облаштовані всіма необхідними засобами для того, щоб відвідувачі віком від 0 до 45 років могли почуватися тут комфортно. Присутні долучилися до відкриття встановленої ліфтової системи для зручного пересування людей на візках колісних.

«Направду, такі центри є надзвичайно затребуваними. А досвід коломиян у соціальній сфері та співпраці з донорами – показовий, — резюмував Андрій Найда. — Важливо, що Калуська громада теж стала учасником цього проєкту від СОС «Дитячі містечка». Щоправда його реалізація стане можливою у 2025 році. Сподіваємося, що все вдасться й у нас теж з’явиться такий центр».

Калуська делегація вдячна організаторам форуму, Коломийському міському голові Богданові Станіславському за теплий прийом та надзвичайно цікавий, корисний та актуальний захід.

Інші новини