10o

Оновлено перелік сільськогосподарської техніки, вартість якої буде частково компенсуватися за рахунок коштів Державного бюджету України

  • 2021.04.01 09:45
    • Сільське господарство
  • 348

Міністерство економіки торгівлі та сільського господарства України розширило перелік вітчизняної сільськогоспо-дарської техніки, вартість якої частково компенсується з державного бюджету в рамках програми підтримки аграріїв за напрямом "Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва".

До переліку включили 14 892 найменування української сільськогосподарської техніки та обладнання, з яких 320 нових, а саме: посівний напівпричіпний комплекс Narmada для посіву за технологією Strip-Till, сівалки прямого посіву LUARA, агрегати та аплікатори для внесення рідких мінеральних добрив, обприскувачі, жниварки для збирання соняшнику, зерноочищувальні сепаратори, технологічне обладнання для комбікормових заводів та елеваторних комплексів, обладнання для систем крапельного зрошення, зерносушарки, вагове обладнання для зважування сільгосппродукції, напівпричепи, ґрунтообробна техніка, обладнання для утримання ВРХ та свиней тощо від 200 заводів-виробників. Перелік поповнили 9 заводів-виробників.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 01.03.2017 р. № 130 (із змінами від 17.03.2021 № 205) часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання у розмірі 25 відсотків вартості (без урахування ПДВ).

З переліком вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів можна ознайомитись на сайті Мінекономіки України.

За інформацією профільного департаменту, сільськогосподарським підприємствам області у минулому році з державного бюджету виплачено 5,36 млн. грн. компенсації за закуплену сільськогосподарську техніку та обладнання вітчизняного виробництва.

Загалом у 2020 році в області компенсацію нараховано
42 сільськогосподарським підприємствам за закуплені ними 117 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 27,34 млн. грн.

Виплата компенсації сільськогосподарським підприємствам за закуплену техніку стимулюватиме розвиток агропромислового комплексу області та дозволить аграріям своєчасно виконувати необхідні обсяги польових робіт.

Інші новини